Deeltenten

Een nieuwe trend die te bespeuren valt, is dat veel voortent gebruikers naast de standaard voortenten een deeltent kopen voor de kortere vakanties. Deeltenten zijn compacte voortenten die niet over de volledige breedte van de caravan gaan. Ook zijn deeltenten erg in trek bij de bezitters van grotere caravans die een compacte deeltent meer dan genoeg vinden. Veel deeltenten zijn ook te gebruiken aan een camper of kampeerauto. De deeltenten zijn onder te verdelen in drie categorieën: licht gewicht polyester deeltenten, klassieke deeltenten en aluminium boogstok deeltenten.

Licht gewicht polyester deeltenten

In de categorie lichtgewicht polyester deeltenten zijn er een tweetal aanbieders namelijk StarCamp en Ventura. De polyester deeltenten hebben als voordeel licht in gewicht, compact in pakvolume en snel drogend. Het nadeel van het polyester tentdoek is de relatief korte levensduur ten opzichte van deeltenten die uitgevoerd zijn met All-Season tentdoek van TenCate. En minder stormvast door de relatief lichte constructie.

Klassieke deeltenten

Deze deeltenten lijken veel op bestaande voortenten hebben een frame dat lijkt op een voortent frame, worden over het algemeen gemaakt van duurzame doekkwaliteiten. En hebben als voordeel ten opzichte van een normale voortent dat deze compacter zijn om mee te nemen. Ze zijn over het algemeen wat groter als de standaard wintertent en een stuk kleiner als een voortent.

Aluminium boogstok tunneltenten

Als u kiest voor duurzaamheid en kwaliteit, opzetgemak en stormvast voor u belangrijke criteria zijn dan komt u bij de keuze van een deeltent zeker uit bij het merk Brand of Unico.

Het opzetgemak van een deeltent wordt bepaald door de gebruikte constructie en de vormgeving van de deeltent. Het opzetten van Unico deeltenten waar de boogstok aan de voorzijde in de tent staat, en deze doormiddel van een tunnelrits gefixeerd wordt. Om vervolgens drie dakliggers te plaatsen. Gaat een stuk eenvoudiger dan dat je een deeltent op moet zetten met boogstokken die van de caravan naar voren toe lopen.

Brand deeltenten

De aluminium boogstok deeltent Supra van Brand is leverbaar in twee opvallende kleuren namelijk lime/antraciet/grijs en petrol/antraciet /grijs deze duurzame deeltent bestaat uit een drietal boogstokken die van de caravan naar voren toe lopen.

Doréma deeltenten

Het merk Doréma heeft een drietal klassieke deeltenten in assortiment namelijk de Laser, Omega XL en Oslo. Deze duurzame tenten hebben een vergelijkbaar frame als bij een normale voortent zit. Echter zijn deze deeltenten minder breed en diep dan standaard voortenten.

Isabella deeltenten

Isabella heeft een viertal klassieke deeltenten in het assortiment namelijk de Magnum, Minor, Universal 420 en Universal 360. Dit zijn ideale reistenten voor klein en groot. De Magnum en Minor hebben standaard een CarbonX frame. De frames van de Universal deeltenten zijn altijd uitgevoerd met stalen frames.

StarCamp deeltenten

StarCamp is de grootste aanbieder op het gebied van licht gewicht polyester deeltenten, deze tenten zijn uitermate geschikt voor de trekkende kampeerder doordat deze tenten gemaakt zijn van polyester adviseren wij u deze niet te gebruiken voor vastkamp kamperen. Het materiaal is namelijk minder duurzaam dan Ten Cate All Season tentdoek. Maar het polyester materiaal is zeker toereikend voor de trekkende kampeerder. Het assortiment StarCamp polyester deeltenten bestaat uit. De Mistar met stalen frame, Fun Plus met glasfiber stokken, Sprinter met stalen frame, Magnum combinatie van aluminium frame met glasfiber stokken, Futura stalen frame met glasfiber stokken, Ranger glasfiber met aluminium en de Contempo met glasfiber stokken. StarCamp biedt veel tent voor een betaalbare prijs. Uitermate geschikt voor trekkend te kamperen.

Unico deeltenten

Bent u opzoek naar een sportief ogende relatief licht in gewicht zijnde sormvaste deeltent die makkelijk opzetbaar is dan is de deeltent 350 of 500 van Unico een absolute aanrader. Deze duurzame boogstok voortenten hebben een aluminium boogstok frame dat in hoogte verstelbaar is door middel van power-grip klemmen, en zijn gemaakt van het duurzame Ten Cate All season tentdoek. Zijn te gebruiken als luifel doordat de voorwand uitritsbaar is, hebben een uniek ventilatie systeem in de tent, waardoor ventileren tijdens regen ook tot de mogelijkheden behoort. De slikranden aan de onderzijde van de tent zijn afneembaar daardoor is tent eenvoudig zuiver te maken. De ramen zijn vanuit de binnenzijde te blinderen door middel van een stoffenklep met ritssluitingen, gordijnen zijn bij de moderne design deeltenten van Unico verleden tijd. De deeltenten van Unico zijn ook te gebruiken aan een camper of kampeerauto. Optioneel is het model deeltent 500 nog uit te breiden met een aanritsbare luifel.

Meer informatie over de deeltenten van Unico voortenten, of direct online deeltenten en voortenten bestellen .

Ventura deeltenten

De lichtgewicht polyester deeltenten collectie van Ventura bestaat uit een tweetal modellen. Namelijk de Explorer Large en de Explorer XLarge. Beide modellen zijn totaal afwijkend wat vormgeving betreft als u kiest voor opzetgemak scoort de Explorer XLarge hoger omdat de boogstok voor in de tent, het opzetten hiervan is eenvoudiger, dan dat de stokken naar de tent toe lopen. De Ventura deeltenten zijn zeer geschikt voor trekkend kamperen en korte vakanties.