Uw omloopmaat bepalen

Wanneer u een voortent of luifel aan wilt schaffen, zult u rekening moeten houden met de omloopmaat. Op basis van de omloopmaat kan bepaald worden welke maat voortent er nodig is voor uw caravan.

Leveranciers van voortenten werken vaak allemaal met een eigen maatvoering. Daarom is het belangrijk wanneer u gaat vergelijken, rekening te houden met de omloopmaat en niet met de maataanduiding die de leverancier zelf hanteert.

Uw voortent omloopmaat bepalen

Hoewel veel bedrijven goed op de hoogte zijn op het gebied van caravan omloopmaten, is het niet onverstandig om te weten hoe u zelf de omloopmaat berekend. Het stelt in principe weinig voor.

Om te beginnen dient u uw caravan waterpas te zetten. Vervolgens meet u de afstand van de grond, door de rail, tot aan grond. U heeft nu de omloopmaat berekend en kunt kijken in welke prijsklasse u valt bij de voortenten leverancier.

Wanneer u liever niet zelf aan de slag gaat met een rolmaat, kunt u een kijkje nemen op deze website. Hier kunt u na het invoeren van enkele gegevens over uw caravan de juiste omloopmaat opzoeken.

Voorbeeld van een omloopmaat van voortenten

Wanneer u bijvoorbeeld tot de conclusie komt dat de afstand van de grond, de rail volgend, en wederom tot de grond, 1000 cm bedraagt, zult u zien dat leveranciers van voortenten en luifels verschillende maataanduidingen gebruiken.

Voorkom teleurstelling bij aanschaf van een voortent

Wanneer u besluit een voortent of luifel aan te schaffen, is het belangrijk te weten dat voorkomen beter is dan genezen. Ook al weet u, of denkt u te weten, wat uw omloopmaat is. Wij raden aan om de leverancier van uw voortent of luifel altijd de volgende gegevens te overhandigen, zodat hij of zij kan controleren of u de juiste maat voortent heeft gekocht:

Op deze manier voorkomt u een teleurstelling wanneer mocht blijken dat uw zo juist gekochte voortent niet mooi aan uw caravan past.